Mimarlık ve Metaverse: Ölçekler Arası Tasarım

950,002.000,00

3 Aralık 2024, 19.30-22.30

Mimarlık ve Metaverse: Ölçekler Arası Tasarım; Begüm Aydınoğlu Yurdakul yürütücülüğünde, 3 Aralık Salı günü, 19.30-22.30 saatleri arasında Zoom üzerinden online olarak gerçekleşecek. Eğitime katılarak metaverse için tasarım yapma konusunda ihtiyaç duyabileceğiniz yöntem ve araçlar hakkında fikir sahibi olabileceksiniz.


Bu eğitimde, eğitimin ücretini bütçenize göre sizin belirleyebildiğiniz İstediğin Kadar Öde (Pay What You Want-PWYW) modeli uygulanmaktadır. Kategori alanından bütçenize uygun şekilde seçim yaparak kaydınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Temizle
Stok kodu: Yok Kategoriler: ,

Açıklama

Mimarlık ve Metaverse: Ölçekler Arası Tasarım; mimarlık ve metaverse kavramlarının kesişim noktasında yeni tasarım fırsatlarını keşfetmek isteyenler için planlandı. Bu eğitim, fiziksel dünyadan sanal ortamlara geçişlerde tasarımın nasıl şekillendiği, ölçekler arası tasarım süreçlerinin nasıl yönetildiği ve metaverse’ün mimarlık alanına sunduğu yenilikler üzerine odaklanmaktadır. Eğitim süresince katılımcılara metaverse’te tasarım yapmaya başlamak için gerekli olan temel bilgi ve stratejiler sunulacaktır. Eğitimin sonunda metaverse için tasarım yapmaya adım atmak isteyen mimar ve tasarımcılar, hangi araçları kullanacakları ve nasıl bir yol izleyebilecekleri konusunda net bir yol haritasına sahip olacaklardır.

Eğitim Konuları

Metaverse’e Giriş:
– Metaverse ve Mimarlıkla İlişkisi
– Dijital ve Fiziksel Mekanlar Arasındaki Geçişler

Metaverse İçin Tasarım:
– Sanal Ortamlar ve Mimari Mekan
– Metaverse’te Ölçekler Arası Tasarım Yaklaşımları

Know-How ve Yöntemler:
– Metaverse Projelerinde Kullanılan Araçlar ve Platformlar
– Başlangıç Düzeyinde Tasarım Stratejileri ve Öneriler
– Örnek Projeler Üzerinden İnceleme ve Çıkarımlar

Kazanımlar

– Metaverse’te tasarım süreçlerine dair temel bilgi,
– Ölçekler arası tasarım kavramlarını anlama,
– Metaverse projelerine başlamak için gerekli know-how ve araç bilgisi,
– Dijital ortamlar ve sanal mekanlar üzerine stratejiler geliştirme.

Kimler Katılabilir?

Mimarlık, iç mimarlık, şehir planlama ve dijital tasarım alanında çalışan profesyoneller ve öğrenciler için uygundur. Ayrıca oyun tasarımı, dijital sanat ve sanal gerçeklik teknolojilerine ilgi duyan herkes bu eğitime katılabilir. Dijital tasarım ve metaverse konularına ilgi duyan katılımcılar için başlangıç seviyesinde bilgi ve yönlendirmeler sunulacaktır.

Sertifika

Eğitim programının sonunda katılımcılara Üretimhane’nin çatı kuruluşu olan Academy of Arts and Design London tarafından İngilizce dilinde katılım sertifikası düzenlenir. Sertifikalar LinkedIn uyumludur; dijitalde görüntülenip paylaşılabilir ve üzerindeki QR kod ile doğrulanabilir.

eğitmen

 

Begüm Aydınoğlu
Yüksek Mimar & Sanatçı

 

Begüm Aydınoğlu Yurdakul, Londra’daki Architectural Association School of Architecture’da Mimarlık ve Kentsel Tasarım üzerine yüksek lisans eğitimi almış, robotik ve büyük ölçekli 3D baskı konularında uzmanlaşmıştır. Kurucusu olduğu BEGA Architects, yenilikçi tasarım anlayışıyla dikkat çekmiş ve RIBA ödülü kazanmıştır. Dijital üretim teknolojileri ve algoritmik tasarım üzerine derin bilgiye sahip olan Begüm Aydınoğlu Yurdakul; mimarlık, tasarım ve teknolojiyi bir araya getiren projelerde uluslararası başarılar elde etmiştir. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde ders vermekte ve mimarlık dünyasına katkıda bulunmaya devam etmektedir.

kayıt ve ödeme

• Katılım için herhangi bir ön koşul yoktur.
• Bu eğitimde 950 TL, 1.500 TL ve 2.000 TL şeklinde “İstediğin Kadar Öde” modeli uygulanmaktadır.
• Kaydınızın gerçekleşmesi için “kayıt ol” butonuyla açılan formu eksiksiz doldurmanız gereklidir.
• Ödemeler banka kartı ve kredi kartı ile yapılabilir.
• Kredi kartıyla yapılan ödemelerde vade farklı 2, 3, 6 ve 9 taksit imkânı vardır.

İstediğin Kadar Öde (Pay What You Want-PWYW):
İstediğin Kadar Öde, eğitimin ücretini belirlenen aralıkta bütçenize göre sizin belirleyebildiğiniz bir ücretlendirme modelidir. Bu eğitim için belirlenen kategoriler arasında eğitime erişim açısından hiçbir fark yoktur; her kategoriden katılımcı aynı eğitimi ve aynı sertifikayı alacaktır. Üretimhane, bu model ile eğitimlerin ücretini karşılamakta zorlanan kişilerin katılımlarını kolaylaştırarak öğrenme yolculuklarında onları desteklemeyi, eğitimlerin erişilebilirliğini artırmayı amaçlıyor. Beta olarak yayına alınan bu modelin gelecekte daha fazla sayıda eğitimde uygulanması planlanıyor.