Rhino ile Mimari Modelleme

16-24 Kasım 2022, 19.30-22.30

Mimarlık ve modelleme alanlarının vazgeçilmez programlarından biri olan Rhinoceros ile modellemenin ve tasarımın farklı bir boyutunu öğreneceksiniz. Çok sayıda pratik yapabileceğiniz bu eğitimin sonunda zihninizdeki projeleri üç boyutlu hale getirebileceksiniz.

16, 17, 23 ve 24 Kasım Çarşamba ve Perşembe günleri, 19.30-22.30 saatleri arasında, Zoom üzerinden online olarak gerçekleşecek 4 günlük eğitimin yürütücülüğünü İpek Akın üstlenecek.

Açıklama

Rhinoceros ya da Rhino 3D, bilgisayar destekli bir üç boyutlu modelleme ve çizim programıdır. Mimarlık sektöründe sıklıkla kullanılan bu program; ürün tasarımı, prototip modellemesi, yat tasarımı, mühendislik, parça tasarımı gibi çeşitli alanlarda modelleme için de tercih edilir. 3D baskı, multimedya ve grafik tasarım, 2D çizim, render gibi üretim süreçleri de Rhino 3D ile desteklenebilir. Kentsel ölçekten kütle tasarımına ve detay çözümlerine kadar her ölçekte çalışılabilir.

Eğitimde mimari modelleme, parametrik tasarım, cephe tasarımı, form tasarımı ve dokümantasyon yapabileceğiniz Rhinoceros programını uygulamalı olarak öğrenebilecek, modelleme diline hakim olabileceksiniz.

Eğitim Programı

1. Hafta: 16 ve 17 Kasım, 19.30-22.30

Rhino’ya Giriş ve Temel Komutlar
– Rhino 3D Kullanıcı Arayüzü
– Araç Çubuğu, Birimler, Navigasyon
– Temel Komutlar ve Kısayollar
– Çalışma Ekranları
– Doğrular ve Eğriler
– 2D ve 3D Temel Operasyonlar
– Basit Modelleme Uygulaması

2. Hafta: 23 ve 24 Kasım, 19.30-22.30

Temel Mimari Modelleme ve Dokümantasyon
– Uygulama Değerlendirmeleri, Geri Bildirimler
– Basit Topografya Yüzeyi Modelleme
– Mimari Yapı Modellemeye Giriş
– Model Tabanlı Plan/Kesit/Görünüm Çizimi
– Rhino ile Birlikte Çalışan Diğer Programlar

Kazanımlar

Rhino ile Mimari Modelleme Eğitimi tamamlandığında katılımcıların;

– Rhino’nun çalışma prensibini kavramış olmaları ve program arayüzüne hakimiyet sağlamaları,
– Temel modelleme komutlarına hakim olmaları,
– Basit geometrik formları ve birbirleriyle ilişkilerini modelleme becerisine sahip olmaları,
– 2 boyutlu mimari çizimlerden 3 boyutlu model üretebilme becerisi kazanmaları,
– 3 boyutlu mimari modelden 2 boyutlu çizim üretebilmeleri,
– Rhino ile birlikte çalışan ileri seviye modelleme/analiz/görselleştirme programlarına dair fikir edinmeleri hedeflenmektedir.

Kimler Katılabilir?

– Mimarlar, iç mimarlar ve ilişkili meslekteki kişiler (peyzaj mimarları, şehir plancıları),
– Endüstriyel ürün tasarımcıları ve görsel iletişim tasarımcıları,
– Teknik ressamlar ve sektörle ilgili teknikerler,
– Mimari modelleme ve Rhinoceros programı ile ilgilenen kişiler,
– Üniversitelerin ilgili bölümlerinde okuyan öğrenciler ve mezunlar.

Materyaller

Eğitimde Zoom kaydı alınır ve her oturumdan sonra katılımcılarla iki hafta süreyle izleyebilecekleri şekilde paylaşılır. Böylece öğrenilen konuları tekrar etme ve kaçırılan dersleri takip etme imkânı sağlanır. Eğitim sırasında katılımcılara sık kullanılan komutların listesi verilecektir.

Sertifika

Eğitime katılan herkese LinkedIn uyumlu, dijitalde görüntülenip paylaşılabilen akıllı sertifika verilecektir. Sertifika için 4 oturumun en az 3’üne canlı katılım sağlama şartı vardır.

Gereksinimler

Eğitim gününden önce bilgisayarınıza Rhinoceros programının güncel sürümünü yüklemelisiniz. Aşağıdaki link üzerinden 90 günlük deneme sürümünü indirebilirsiniz.

Rhinoceros Programı Deneme Sürümü

Not: Katılım için program bilgisi gerekmemektedir.

eğitmen

 

İpek Akın
Mimar ve Eğitmen

 

2017 yılında TED Üniversitesi Mimarlık bölümünden yüksek onur derecesiyle mezun oldu. Lisans eğitiminin ardından Politecnico di Milano’da Mimarlık ve Kentsel Tasarım yüksek lisans programına kabul edildi. Yüksek lisans eğitimi sürecinde çeşitli mimari tasarım yarışmalarına katılan İpek Akın ve ekip arkadaşları, Young Architects Competitions (YAC) tarafından düzenlenen Kid’s Factory yarışmasında Gold Mention ve Competitions for Designers (CoDe) tarafından düzenlenen Future Library yarışmasında Finalist Mention ödüllerine layık görüldü.

2019 yılında Danimarka tabanlı mimarlık ofisi BIG – Bjarke Ingels Group’ta staj yapmak üzere Kopenhag’a yerleşti. Tasarım asistanı olarak bir yıl geçirdikten sonra Junior Architect pozisyonuna yükseldi. Ofis deneyimi boyunca Formgiving kitabının çekirdek ekibinde, Tirana National Theater, Terminus Future City ve Vasteras Travel Center mimari projelerinde çeşitli roller üstlendi. 2021 yılı Nisan ayında “Berlin Mimarlık Müzesi: Sergi Alanının Ötesinde Müze Mimarisi” adlı tezini savunarak yüksek lisans çalışmalarını başarıyla tamamladı. Şu anda mimarlık pratiğinde mesleğini icra etmekle birlikte TED Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak ARCH101 Tasarımın Temelleri ve ARCH102 Mimari Tasarıma Giriş derslerini veriyor.

kayıt ve ödeme

• Katılım için herhangi bir ön koşul yoktur.
• Kaydınızın gerçekleşmesi için “kayıt ol” butonuyla açılan formu eksiksiz doldurmanız gereklidir.
• Ödemeler banka kartı ve kredi kartı ile yapılabilir.
• Eğitime katılım kontenjanla sınırlıdır.