Açıklama
Bu atölyede en güncel kuramlar ve araştırmalar ışığında çift ilişkilerinde yaşanan etkileşim döngüleri ele alınacaktır. Yetişkinlikte bağlanma nedir, nasıl oluşur, ilişkilerimizi nasıl etkiler gibi konular işlenecektir. Aynı zamanda katılımcıların kendi ilişki stillerini keşfetmeleri ve tercih ettikleri yönde değişimler yaratabilmeleri için farkındalık egzersizleri yapılacaktır. Katılımcıların grup çalışmaları sırasında kendilerine veya ilişkilerine dair özel bilgiler paylaşması gerekmemektedir.
Atölye Programı
1. Hafta: 22 Haziran Çarşamba, 20.00-22.00
• Tanışma ve hedef belirleme
• Yakın ilişkilerde stilimiz
• Güvenli bağlanma egzersizi
• Yetişkinlerde bağlanma ve romantik ilişkilere etkisi
2. Hafta: 29 Haziran Çarşamba, 20.00-22.00
• Aile ağacınız (genogram) ve kuşaklar arası aktarımlar
• Romantik ilişkilerde döngünüz
3. Hafta: 6 Temmuz Çarşamba, 20.00-22.00
• Duyduğunuz ve duyulduğunuz iletişim
• İyi tartışma/kötü tartışma
• Kapanış
Kazanımlar
Atölyede şu soruların yanıtlarını bulabilirsiniz: Romantik ilişkilerde nasıl bağlanıyorum? İlişkime geçmişimden neler getiriyorum? Benim ve partnerimin ilişki stili bizi nasıl etkiliyor? İlişkimizi dönüştürmek için neler yapabilirim?
Kimler Katılabilir?
Devam eden bir ilişkisi/partneri/eşi olsun veya olmasın romantik ilişkilerle ilgili bilgi edinmek isteyen herkes atölyeye katılabilir.
yürütücüler
Nilüfer Kafescioğlu
Klinik Psikolog
Doç. Dr. Nilüfer Kafescioğlu, Ege Üniversitesi Psikoloji Bölümü mezunudur. Klinik Psikoloji yüksek lisansını University of Indianapolis’te yaptıktan sonra doktorasını çift ve aile terapisi alanında Purdue University’de tamamlamıştır. Doktora tezinde kronik hastalığı olan çiftlerin baş etme süreçlerini incelemiştir. ABD’de bulunduğu yıllar boyunca Indiana Üniversitesi ve Purdue Üniversitesi (IUPUI) Psikolojik Danışmanlık Merkezi’nde, Purdue Üniversitesi Birey, Çift ve Aile Terapisi Merkezi’nde ve West Lafayette Home Hospital’da psikoterapist olarak stajlarını tamamlamıştır. 2009-2012 yılları arasında Doğuş Üniversitesi, 2012-2021 yılları arasında Özyeğin Üniversitesi Psikoloji bölümlerinde öğretim üyesi olarak görev almıştır. Özyeğin Üniversitesi’nde çift ve aile terapisi yüksek lisans programının direktörlüğünü yürütmüştür. Araştırmaları çiftlerde bağlanma perspektifinden etkileşim döngülerine ve duygu düzenleme stratejilerine odaklanmıştır. Bu konularda ulusal ve uluslararası yayınları ve sunumları bulunmaktadır. Aynı zamanda Uluslararası Duygu Odaklı Terapi Merkezi (International Centre for Excellence in Emotionally Focused Therapy) tarafından onaylı çift terapisti ve süpervizörüdür. Bilgi Üniversitesi Klinik Psikoloji yüksek lisans programında ve Duygu Odaklı Birey, Çift ve Aile Terapileri Derneği’nde (DOÇAT) klinik süpervizör olarak görev yapmaktadır.
Yudum Söylemez
Klinik Psikolog
Dr. Yudum Söylemez, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Psikoloji bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Klinik Psikoloji yüksek lisans programında Çift ve Aile Terapisi Altdalı’nın koordinatörü olarak çalışmaktadır. Bu altdalda dersler ve süpervizyon vermekte ve tez çalışmalarının danışmanlığını yapmaktadır. 2015 yılından beri Psikolojik Danışmanlık Merkezinde çift ve aile terapisi sonuç ve süreç araştırmalarını yürütmektedir. Bu araştırmalarda yetişkin ya da çocuklarla ilgili bireysel sorunlarla çift ve aile ilişkileri arasındaki ilişkiyi, sistemik terapi sürecindeki bireysel ve ilişkisel semptomlardaki değişimi ve terapistin rolünü incelemiştir. Bunların yanı sıra, kendisi de birey, çift ve ailelerle sistemik yaklaşımla çalışmalarına devam etmektedir. Yudum Söylemez, Çift ve Aile Terapileri Derneği’nin kurucu üyelerinden biri ve 2018-2020 dönemi başkanıdır. Türk Psikologlar Derneği’nde de Çift ve Aile Birimi’nin kurucularındandır. Çift ve aile terapisinin ülkede tanınırlığının artması, bu alanda daha çok araştırma ve yayın yapılması konusunda meslektaşlarıyla işbirliği içinde birçok çalışması vardır. Yüz Yüze: Türkiye’den Çift ve Aile Terapisi Öyküleri adlı kitabın editörlüğünün yanı sıra ulusal ve uluslararası birçok dergide yayınları ve kitap bölümleri vardır. BizBize Aile Oyunu’nu hem terapistler hem de aileler için aile içi iletişimi artırmak amacıyla geliştirmiştir.
kayıt ve ödeme
• Katılım için herhangi bir ön koşul yoktur.
• Kaydınızın gerçekleşmesi için “kayıt ol” butonuyla açılan formu eksiksiz doldurmanız gereklidir.
• Ödemeler banka kartı ve kredi kartı ile yapılabilir.
• Atölyeye katılım kontenjanla sınırlıdır.