Creative Coding

20-21 Şubat 2021, 14.00-18.00

Yüksek mimar ve hesaplamalı tasarımcı Begüm Aydınoğlu, Processing programı üzerinden yaratıcı tasarım yapmanın yollarını öğretecek. Pada Labs iş birliğiyle düzenlenen atölye, 20 ve 21 Şubat tarihlerinde, 14.00-18.00 saatleri arasında, Zoom üzerinden gerçekleşecek.

Sanat ve tasarımın farklı alanlarından profesyonellere ve öğrencilere açık olan atölyede, katılımcılar temel kodlama prensiplerini öğrendikten sonra kendi imajlarını yaratıcı kodlama ve generatif tasarım prensipleri ile manipüle edecekler. Atölye sonunda sertifika da verilecek.

Açıklama

Creative Coding, kodlama dünyasına giriş yapmak ve projeler üretmek isteyen, sanat ve tasarımın birçok farklı alanından profesyonellere ve öğrencilere açıktır. Daha önceki atölyelerimize katılım sağlamış kişiler de bu atölyeye katılarak kendilerini geliştirebilirler.

Processing programı üzerinden ilerleyecek olan atölyenin ilk oturumu başlangıç seviye, ikinci oturumu ise orta seviye olarak kurgulanmıştır. Atölye, temel kodlama prensipleri ile başlayacak olup, kod ile çizim yapma, desen oluşturma ve imaj üzerinden generatif tasarımlar ile devam edecektir. Atölye sonunda her katılımcının kodlamanın ana prensiplerine hakim olması, kod okuyabilmesi, kendi imajlarını yaratıcı kodlama ve generatif tasarım prensipleri ile manipüle etmesi beklenmektedir.

Program Bilgisi:

Atölye gününden önce bilgisayarınıza Processing programını yüklemelisiniz. Programı ücretsiz olarak https://processing.org/download/ adresinden indirip kurabilirsiniz. Katılım için program bilgisine gerek yoktur.

yürütücü

 

Begüm Aydınoğlu
Yüksek Mimar & Tasarımcı

 

Londra’da Architectural Association Design Research Laboratory’de (AA DRL 2017) Mimarlık ve Kentsel Tasarım üzerine yüksek lisans eğitimi almıştır. Zaha Hadid Mimarlık Hesaplamalı Tasarım bölümünün (ZHCODE) global yürütücüsü olan Shajay Bhooshan Studio kapsamında, algoritmik tasarım yöntemlerinin ve robotların günümüzde mimari üretimde kullanımı alanında yoğunlaşmıştır.

Aydınoğlu, 2018 yılında kurduğu Pada (Platform of Advanced Digital Architecture) bünyesinde global etkinlikler, atölyeler, seminerler düzenliyor. Yine aynı yıl, deneysel mimarlık araştırmaları yaptığı mimarlık stüdyosu Pada Labs’i kurdu. Pada Labs, mimarlık, mobilya tasarımı, ürün tasarımı, grafik tasarım gibi birçok ölçekte projeler geliştirirken, robotik teknolojiler ve 3D printing alanında araştırmalara ve çalışmalara devam ediyor.

Yer aldığı bazı sergiler: Beijing Design Week, (Beijing, 2017, DNA/AADRL), In-Motion-Ventura Lamrate-Milano Tasarım Haftası (Milano, 2017, St/Sp), Metautopia-Zaha Hadid Gallery (London, 2017, DNA/AADRL), Chinese University of Hong Kong, Smartgeometry, (Hong Kong, 2014, Deep Space)

kayıt ve ödeme

• Katılım için herhangi bir ön koşul yoktur.
• Kaydınızın gerçekleşmesi için “kayıt ol” butonuyla açılan formu eksiksiz doldurmanız gereklidir.
• Ödemeler kredi/banka kartıyla veya havale/EFT yoluyla yapılabilir.
• Atölyeye katılım kontenjanla sınırlıdır.